Pers

Broky wordt volwassen met versie 2.0

Na een half jaar het nieuwe concept te hebben getest, waarbij de bedrijven de consumenten benaderen in plaats van andersom, lanceert Broky vandaag versie 2.0 met enkele grote updates. Zo kunnen consumenten nog sneller een aanvraag plaatsen, kunnen bedrijven onder andere hun aanbiedingen opslaan, meer foto's toevoegen en de consument duidelijker het aanbod laten vergelijken.

Sinds de lancering van Broky in de zomer van 2014 hebben zo'n 500 bedrijven uit de vrijetijdsbranche zich aangemeld, zijn meer dan 1.000 aanvragen geplaatst en tientallen uitjes georganiseerd. Het team achter Broky heeft deze periode vooral gebruikt om feedback te verzamelen van de gebruikers en deze te gebruiken voor de nieuwe versie.

Consumenten kunnen nu in één overzicht een samenvatting van alle aanbiedingen zien, en aangeven welke aanbiedingen ze interessant vinden of welke bedrijven direct contact met hen mogen opnemen. De presentatie van de aanbiedingen is aanzienlijk veranderd, met een prominentere rol van de grafische presentatie door middel van een grote ruimte voor foto's. De consumenten moet zo sneller een duidelijker beeld krijgen van de aanbiedingen. Tevens kan de consument nu met één druk op de knop rechtstreeks via Broky een reserveringsverzoek indienen.

Bedrijven kunnen hun aanbiedingen opslaan in zogenaamde templates, zodat ze niet telkens dezelfde aanbieding opnieuw hoeven in te typen. De kwaliteit van de aanbiedingen zal op deze manier worden verbeterd, en bedrijven kunnen sneller aanbiedingen versturen naar consumenten. Daarnaast kunnen bedrijven Alerts instellen: Ze krijgen dan een melding van Broky wanneer er een aanvraag is geplaatst welke voldoet aan de opgegeven criteria. Hierdoor kunnen bedrijven sneller een passende aanbieding plaatsen, en zullen consumenten ook sneller aanbiedingen krijgen.

Ook heeft Broky de eerste stap gezet in de richting van standaardisatie van aanbiedingen. Waar voorheen een aanbieding werd gestuurd in één groot tekst veld, kunnen bedrijven nu gebruik maken van meerdere velden zoals Locatie, Personen en Prijs. Ook kan de informatie voor de specifieke aanvraag worden gesplitst van de informatie over de activiteit. Aanbiedingen van verschillende bedrijven zijn zo gemakkelijker te vergelijken.

Over Broky

Broky is een online platform waar consumenten een aanvraag kunnen plaatsen. In die aanvraag geven ze aan een groepsuitje te willen doen, met een bepaalde samenstelling en budget, op een bepaalde datum. Bedrijven kunnen deze aanvragen zien en - als zij ervan overtuigd zijn dat zij het perfecte aanbod hebben voor deze consument - een aanbieding plaatsen. Doordat de consument alleen enkele randvoorwaarden opgeeft, wordt hij geïnspireerd met diverse aanbiedingen en activiteiten waar hij zelf nooit op was gekomen.

Start-up Broky wil klant weer koning maken in vrijetijdsbranche

Urenlang zoeken naar geschikte activiteiten voor een bedrijfsfeest, familiedag of vriendenuitje is voortaan verleden tijd als het aan Broky ligt. Via het nieuwe concept wordt de rolverdeling in de vrijetijdsbranche volledig omgedraaid. Nu plaatsen bedrijven nog hun aanbod online en moet de consument zelf zoeken naar bedrijven met geschikte activiteiten. Broky wil de consument weer koning maken. De website laat de consument zijn wens online plaatsen en bedrijven zoeken vervolgens de geschikte consument voor hun activiteiten.

Het draait volgens bedenker van het concept Arjan Bomkamp eindelijk weer om wat bedrijven de klant te bieden hebben en niet meer om welk bedrijf het beste is in de marketing. "Veel bedrijven die vaak hele mooie en unieke activiteiten aanbieden worden nu niet gevonden doordat zij minder (internet)marketing voeren. Mensen blijven daardoor beperkt tot een select aanbod standaard activiteiten, terwijl er zoveel leukers te doen is!"

Een gebrek aan inspiratie is met Broky geen probleem. Het enige dat men nog hoeft te doen om een uitje te regelen is de samenstelling van de groep, de datum, de locatie, het budget en eventueel een thema in te vullen. Vervolgens laat men zich verrassen door de persoonlijke aanbiedingen van tientallen bedrijven.

Het idee is ontstaan vanuit een persoonlijke situatie: "Ik moest zelf een familiedag organiseren en wilde wel eens wat anders doen dan de voorgaande jaren. Maar voor ik het wist was ik uren aan het zoeken en kwam ik niet veel verder dan een handjevol activiteiten. Ik dacht: dit kan beter. Met Broky heb je geen inspiratie nodig en hoef je geen uren te zoeken: Je plaatst binnen een minuut je aanvraag en laat je gewoon verrassen."

Via www.broky.com kan men vanaf vandaag de nieuwe dienst gebruiken.

Meer tekst, logo en high-res afbeeldingen via: www.broky.com/media.html

Meer informatie via 085 - 2013 910 of info@broky.com